Steag LGBTQ+ sau curcubeu?

Neoficial, Primăria Balotești, prin dl. Marius Ioniță, a posta un comentariu în care afirmă: “Dumneavoastră vedeți steagul LGBT, noi de la primărie vedem culorile curcubeului”.

O culoare, mai de grabă lipsa unei culori, naște intrigi, e curcubeu sau altceva?!

Datorită sau din cauza boom-ului imobiliar din zonă, Primăria Balotești a hotărât să construiască un nou corp de școală care să acomodeze aproximativ 150 de elevi. Acesta nu este un proiect nou, ci unul mai vechi însă încercările anterioare, printre care și “o școală din containere” din 2022 au eșuat.

Ieri, Nicușor Niculae, pe pagina sa de socializare, a atras atenția cetățenilor din Balotești că, pe noul corp de școală, sunt zugrăvite culorile steagului comunității LGBTQ+. Această informație a fost preluată de pagina noastă de știri locale care a lansat către comunitate o întrebare: “Sunteți de acord ca pe noul corp al Școlii gimnaziale nr. 1 Balotești, pe care îl construiește Primăria Balotești, să apară Steagul comunității LGBTQ?”

Postarea a creat un val de critici la adresa lui Nicușor Niculae și a publicației noastre. Printre persoanele care au defăimat prin insulte și calomnii, sunt angajați ai administrației locale, o parte beneficiar de locuințe sociale, votanți a actualului primar, Cristian Pretorian (PSD).

Neoficial, Primăria Balotești, prin dl. Marius Ioniță, a posta un comentariu în care afirmă: “Dumneavoastră vedeți steagul LGBT, noi de la primărie vedem culorile curcubeului”.

Curcubeul are 7 culori ROGVAIV, acronim pentru Roșu, Orange, Galben, Verde, Albastru, Indigo și Violet.

Steagul comunității LGBTQ+ are doar 6 culori, Roșu, Portocaliu, Galben, Verde, Albastru și Violet.

Culoarea “Indigo” a fost uitată de arhitectul care a realizat designul pentru noul corp de școală din Balotești.

Conform Wikipedia, “Definirea culorii Indigo din spectru s-a petrecut chiar relativ recent, ea fiind atribuită lui Isaac Newton, care a vrut ca numărul culorilor din spectrul lui să fie șapte, pentru a corespunde zilelor săptămânii, celor șapte note ale unei game muzicale și numărului de planete cunoscute pe atunci.”

Ca exemplu, Primăria comunei Chiajna a folosit același element de design “dungi verticale viu colorate” pentru instituția de învățământ însă, în acestă localitate, arhitectul a ales pentru zona de intrare, 8 dungi dispuse în altă ordine față de cea a curcubeului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *