Mașini electrice și hibride pentru un viitor curat

“Microbuzele și autobuzele care tranzitează comuna poluează masiv, copiii noștri trebuie să respire un aer curat.”

Consiliul local, reunit în ședință extraordinară, a aprobat astăzi subvenționarea integrală a achiziționării de mașini electrice și hibride pentru cetățenii comunei care au venituri reduse.

Proiectul se va derula pe 5 ani, iar bugetul minim alocat pentru acest proiect este de 1 000 000 euro/anual. În acest an (n.r. 2024), suma maximă per beneficiar va fi de 29 000 euro și vor avea prioritate cei care deja beneficiază de o locuință socială. Primele mașini vor putea fi comandate până la sfârșitul acestei luni, beneficiarii voucherelor având la dispoziție 6 luni pentru a le valorifica.

Conducerea ADPP a fost mandatată să instaleze, până la sfârșitul lunii mai 2024, panouri fotovoltaice și stații de încărcare la cartierul de locuințe sociale, la sediile ADPP și la primărie, pentru a facilita alimentarea mașinilor.

Inițiatorul proiectului este un cetățean al comunei. Acesta a declarat pentru Buletin de Balotești, că “a sosit momentul ca și comuna noastră să intre în lumea civilizată, viitorul este electric. Microbuzele și autobuzele care tranzitează comuna poluează masiv, copiii noștri trebuie să respire un aer curat.”

Un consilier local din opoziție a precizat că “proiectul este binevenit având în vedere că toată viața lui a mers cu autobuzul și s-a săturat să stea înghesuit în transportul local.”

Acest articol este un pamflet. Orice asemănare cu persoane sau fapte reale este pur întâmplătoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *