Poluarea aerului în zona de Nord a județului Ilfov depășește limitele acceptabile

În ciuda eforturilor de protejare a mediului, nordul județului Ilfov se confruntă cu o problemă gravă legată de calitatea aerului. Balotești și Tunari se situează în zona de avertizare moderată a AQI, ceea ce indică o atenție sporită pentru sănătatea publică. În timp ce Ostratu și Chitila înregistrează o creștere alarmantă a poluanților, AQI în Izvorani și Mogoșoaia atinge niveluri îngrijorătoare, iar Tamași se confruntă cu o calitate extrem de scăzută a aerului.

Indicele calității aerului în timp real (AQI) Balotesti

Indicele calității aerului în timp real (AQI)

Indicele Calității Aerului în Timp Real (AQI) pentru zonele Izvorani, Balotești, Tunari, Ostratu, Tamași, Mogoșoaia și Chitila înregistrează valori preocupante, semnalând o situație de alarmă pentru sănătatea publică în nordul județului Ilfov.

Conform clasificării standard a AQI:

  • Balotești intră în categoria “Moderat”, având un AQI între 51 și 100, însă valorile AQI pentru Izvorani, Ostratu și Chitila depășesc acest prag, indicând o calitate a aerului nesatisfăcătoare.
  • Tunari și Mogoșoaia, cu AQI de 88, respectiv 106, se încadrează, de asemenea, în această categorie, semnalând o creștere a concentrației de poluanți în aer.
  • Situația cea mai alarmantă este înregistrată în Tamași, unde AQI atinge valoarea extremă de 126, indicând o calitate extrem de scăzută a aerului, cu consecințe grave pentru sănătatea publică.

Aceste niveluri ridicate de poluare aeriană pot agrava afecțiunile respiratorii, cardiovasculare și pot afecta negativ grupurile sensibile, cum ar fi copiii, vârstnicii și persoanele cu afecțiuni medicale preexistente.

Principalii factori care contribuie la această situație îngrijorătoare includ traficul intens, activitățile industriale și gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor. Eforturile pentru reducerea emisiilor de poluanți și promovarea unor practici mai sustenabile sunt esențiale pentru a îmbunătăți calitatea aerului și a proteja sănătatea publică.

Este imperativ ca autoritățile locale și naționale să acționeze rapid și eficient pentru a aborda această problemă urgentă. Măsurile de reducere a poluării și îmbunătățire a calității aerului ar trebui să fie prioritare în agenda publică, iar implicarea cetățenilor în promovarea unui mediu mai curat și sănătos să fie încurajată și susținută.

Datele AQI furnizate de https://aqicn.org atrag atenția asupra necesității urgente de a acționa pentru a proteja sănătatea publică și mediul înconjurător în nordul județului Ilfov. Este crucial ca toate părțile implicate să coopereze în vederea implementării unor soluții durabile și eficiente pentru a îmbunătăți calitatea aerului și a asigura un viitor mai sănătos pentru toți locuitorii.

Articol generat de motorul de Inteligență artificială: ChatGPT 3.5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *