Funcționarul responsabil cu Protecția datelor cu caracter personal recidivează!

Este a doua oară când Redacția Buletin de Balotești atrage atenția Primăriei Balotești în ceea ce privește scăparea datele cu caracter personal în spațiul public.

Neatenția funcționarilor publici din Cadrul Primăriei Balotești a făcut ca datele cu caracter personal ale Primarului din Balotești să fie publice.

Astfel CNP-ul, data de naștere precum și date din Cartea de Identitate a d-lui Primar Cristian Pretorian sunt publice pe Internet în cadrul Monitorului Local Balotești, în unul dintre Proiectele de Hotărârile ale Consiliului Local.

Ce se poate face cu CNP-ul unei persoane?

Pasionații de jocuri de noroc pot folosi acest CNP pentru a crea conturi pe site-urile de pariuri. La prima înregistrare site-urile de profil oferă utilizatorilor bonusuri de bun-venit!
CPN-ul se poate folosi și pe site-ul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate pentru a afla informații despre persoana respectivă.

Având în vedere că este o încălcare a Legii GDPR, până la publicarea acestui articol Redacția “Buletin de Balotești” a transmis un email către Primăria Balotești pentru a corecta acestă scăpare.

Considerați că datele dvs. personale sunt gestionate în mod corect de către funcționarii primăriei Balotești?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *