A treia zi de scandal în ceea ce privește transportul din Balotești

Ne-am obișnuit ca autobuzul albastru care asigură transportul local pe linia T2 să stea mai mult prin service-uri auto decât pe traseu însă de data acesta protagonistul este microbuzul alb care asigură linia T3.

„Rabla”, cum este alintat microbuzul de pe linia T3, de către unul dintre șoferii Transportului public local, s-a defectat. Pentru că nu a avut altă soluție la îndemână, administrația publică locală a luat decizia de a folosi microbuzul școlar atât pentru transportul public local cât și pentru transportul elevilor.

Șoferul microbuzului școlar, nemulțumit de acestă situație, avertizează părinții că microbuzul pentru transport elevi este igienizat pentru a face aceste curse, iar folosirea acestuia și in scopul de transport public va duce la degradarea lui.

Dna. Ioana Olteanu, Președintele Reprezentanților părinților, referitor la igienizarea microbuzului, a declarat că: „Asta este un lucru minunat, probabil că a rămas din pandemie dar mă îndoiesc că cei mici nu folosesc, împreună cu familia și autobuzele de transport în comun uzuale sau tramvaie sau metrouri.”

Dna. Mirela Pienescu, Directorul Școlii din Balotești a specificat faptul că este vorba doar de unul dintre microbuzele școlare, cel închiriat, și că au mai fost cazuri când s-a procedat astfel.

Conform Regulamentului privind modul de utilizare al mijloacelor de transport școlar, „Mijloacele de transport școlar nu pot efectua transport public de persoane. Răspunderea disciplinară pentru încălcarea acestor prevederi aparține conducătorului mijlocului de transport și poate conduce la desfacerea contractului de muncă”.

Inspectoratul școlar județean Ilfov a aprobat pentru transportul elevilor, la nivel comunei Balotești, 3 microbuze. Acestea aparțin Primărie Balotești și au numerele de înmatriculare: IF-23-PCB, IF-12-PCB, IF-13-PCB.

1 thought on “A treia zi de scandal în ceea ce privește transportul din Balotești

  1. Incredibil! Microbuzul care merge la spital, nu a oprit in stație, deși eram acolo..a trecut val- vârtej prin statia cu oprire obligatorie nu facultativă, nu mai zic de întârziere care am înțeles ca nu se poate rezolva. Dar opririle…faceti ceva!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *