Terenul Școlii generale Balotești, premisele unui tun imobiliar de 3 milioane de euro ?

Vineri, 01 septembrie a.c. a fost o zi incendiară din punct de vedere al răzvrătirii civice. Dna. Ioana Olteanu, un dac liber, așa cum se declară, a pus pe agenda publică a comunei Balotești un proiect de înființare a unei Asociații de părinți. Principalul scop al acestei asociații este creșterea calității învățământului din Balotești, un obiectiv măreț pe care aproape toți părinții din Balotești și-l doresc.

Mărul otrăvit, în situația de față, îl reprezintă un tren de 80 000 mp pe care Școala din Balotești îl deține și pe care nu dorește să-l cedeze Primăriei. Terenul se află în spatele Stadionului din Balotești și are o valoare de piață estimată la peste 3 milioane de euro.

O parte din acest teren a fost folosit în trecut de Primăria Balotești ca groapă de gunoi, permițând localnicilor și ADPPB să depoziteze gunoiul menajer și vegetal. În vara anului 2021, la groapa de gunoi ilegală a izbucnit un incendiu de mari proporții, autoritățile locale dând vina pe o „mână criminală”. După acest incident terenul a fost „curățat” și nivelat iar în prezent este lăsat pradă buruienilor.

Revenind la oile noastre, ca prim demers pentru înființarea acestei asociații, pentru a nu supăra Mai-marii comunei, dna. Olteanu a ales să ceară binecuvântare de la Înalta poartă. După o discuție „constructivă” de 4 ore cu dl. Primar Pretorian, au stabilit ca luni, 04 septembrie 2023, orele: 18:00, în sala de consiliu să aibă loc o dezbatere publică pe tema oportunității înființării unei Asociații de părinți.

Să sperăm că acest teren să fie folosit cu adevărat pentru realizarea de spații educative și culturale iar un viitor parteneriat administrație publică – asociație civică să țină cont de interesul elevilor din Balotești.

Prin acest articol doresc să pun în perspectivă istoricul și potențialul terenului ce aparține Scolii generale Balotești și exclud punerea într-o lumină negativă a intențiilor și demersurilor dnei. Olteanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *