Mâncarea elevilor din Balotești lăsată la mâna Consiliului Județean Ilfov

Unul dintre cele mai aprinse subiecte discutate în ședința de ieri a Consiliului local, a fost dacă Baloteștiul își asumă sau nu banii de la Guvern pentru „Programul Cornul și Laptele”. Acest program presupune distribuirea gratuită de fructe, legume și lapte, pentru preșcolari și elevi, precum și activități educative. Guvernul României în parteneriat cu Uniunea Europeană a alocat pentru anul școlar 2023-2024, pentru acest program, o sumă de aproximativ 2.46 de lei pe zi per elev.

Consilierii locali s-au împărțit în 2 tabere, dl. Cătălin Ghiță (USR) și dna. Mirela Florescu (PNL) au susținut și au votat pentru accesarea banilor însă restul consilierilor, majoritatea PSD, au votat pentru neasumarea răspunderii – ne accesarea fondurilor.

Dl. Consilier Călin Ghiță a menționat că dacă se va ocupa CJ Ilfov de acest proiect, există posibiltatea ca elevii să nu beneficieze de acest program pentru că procedurile pentru organizarea licitațiilor încă nu au fost demarate. Dna. Consilier Mirela Florescu a declarat că i se pare „o contradicție” în calitate de mamă, ca să voteze ca niște copii să nu primească aceste produse pentru că la nivelul Consiliului local „nu sunt în stare” să gestioneze situația.

Dl Primar Cristian Pretorian a afirmat că nu există spații de depoziteze și nici resursă umană care să gestioneze/manipuleze aceste produse. Mai mult, Dna. Secretar General Mariana Cojocariu a anunțat că la nivel de Ilfov nicio primărie nu a accesat banii pentru Programul „Cornul și laptele”.

Menționăm că la nivelul comunei Balotești în acest an școlar sunt înscriși aproximativ 800 de elevi.

sursa foto: antena1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *