Tâlharii în Balotești! Unui pistol furat din cantonul silvic!

“Având în vedere materialul apărut la un post de televiziune, intitulat “Alertă în București și Ilfov! Hoți înarmați, în libertate, după multiple tâlhării!”, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov este abilitat să comunice următoarele:

Până la acest moment, nu există date și indicii, care să ateste o posibilă legătură între cazurile prezentate în material, cu privire la persoanele implicate în săvârșirea faptelor sesizate.

De asemenea, din investigațiile efectuate, nu au rezultat niciun fel de indicii cu privire la faptul că arma de foc ar fi fost sustrasă în scopul folosirii acesteia la comiterea celorlalte două fapte.

Astfel, în cazul din data de 19 decembrie 2022, în care polițiștii din Otopeni au fost sesizați de către o femeie, cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns în locuința sa, din Balotești, polițiștii de investigații criminale efectuează în continuare cercetări, pentru stabilirea tuturor condițiilor și împrejurărilor în care a avut loc fapta, identificarea, depistarea și tragerea la răspundere penală a autorilor.

În cazul sesizat din noaptea de 27/28 decembrie 2022, în care victima a fost un bărbat de 81 de ani, din Săftica, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov au identificat, depistat și reținut pe bărbatul bănuit de comiterea faptei, iar după sesizarea instanței de judecată de către procurorul de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, judecătorul de drepturi și libertăți a dispus măsura arestării preventive, la acest moment persoana respectivă aflându-se în arest.

De menționat faptul că, din activitățile specifice efectuate, nu au rezultat elemente de probațiune, care să conducă la suspiciunea că la săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată ar fi participat și alte persoane.

De asemenea, în cazul sesizării din data de 30 decembrie 2022, privind furtul unui pistol din cantonul silvic, în care locuia persoana reclamantă, angajat al unui ocol silvic, polițiștii de la arme efectuează cercetări pentru stabilirea cu certitudine a situației de fapt și de drept, constatarea întrunirii elementelor constitutive ale faptei sesizate, precum și identificarea, depistarea și tragerea la răspundere penală a persoanelor care ar fi participat la comiterea faptei.

Reamintim faptul că, în cadrul activităților de cercetare la fața locului, cantonul silvic unde era păstrată arma de serviciu nu prezenta urme de forțare la nivelul ușilor de acces în interior și nici la nivelul ferestrelor, iar în interior nu s-au constatat urme de răvășire.”

Sursă text și foto: IPJ Ilfov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *