Şcoala din Baloteşti la raport

CEAC, Comisia pentru Evaluare şi Asigurare a Calităţii în domeniul educaţiei, a realiza la Scoala gimnazială nr. 1, Baloteşti, o analiză a activităţii pentru anul şcolar 2019 – 2020, generând un Raport de evaluare internă a calităţii.

Informaţiile prezentate în acest raport sunt destinate părinţilor şi tuturor persoanelor interesate, astfel încât să poată alege în mod informat, dacă este oportună pregătirea copiilor lor în Şcoala din Baloteşti.

Din acest raport aflam că, în localitatea noastră, există trei niveluri de învăţământ: preşcolar, primar şi gimnazial; predarea se face exclusiv în limba română iar limbile străine studiate sunt franceza şi engleza.

În anul şcolar analizat, la grădiniţă au fost înscrişi 79 de copii, iar la şcoală, 515 de elevi, toţi fiind de etnie română. Doar cinci copii au domicililul în altă localitate. Procesul educaţional este asigurat de 34 de cadre didactice, un profesor având doctorat, 15 cu gradul I şi 2 profesori cu gradul II. 12 cadre didactice au domiciliul în altă localitate.

Directorul Şcolii din Baloteşti are calificare în Educaţie Tehnologică, are gradul didactic I, o vechime de 19 ani în învăţământ şi a participat la cursuri de formare în management.

La Evaluarea Naţională din anul 2019, au fost înscrişi 44 de elevi, fără serii anterioare, dintre aceştia 8 elevi, la Limba Română, şi 24 la Matematică, au luat note sub nota 5. De partea cealaltă, note între 9 şi 10, au luat 2 elevi,la Limba Română, şi 4 la Matematică.

În ceea ce priveşte nivelul de realizare a indicatorilor de performanţă, Şcoala din Baloteşti a obţinut calificativele, pentru nivelul preşcolar, “Bine”, cu trei excepţii de “Foarte bine”, iar la nivelul primar şi gimnazial, calificativ este general “Bine”.

Studiind rapoartele din anii anteriori, contrar rezultatelor obţinute anul acesta, 2021, la Evaluare naţională (examenul de clasa a VIII-a), unde doar 50% dintre elevii din comună, au reusit să ia note peste nota 5, am constatat că indicatorii de performanţă au crescut semnificativ în acest raport, comparativ cu raportul pe anul şcolar 2017 – 2018, în care predominau calificativele de “Satisfăcator” şi “Bine”.

Articol realizat de Cosmin Matache, sursă: portalul ARACIP.

 

Raport anual de evaluare interna pentru anul 2017-2018, Şcoala gimnazială nr. 1, Baloteşti

Raport anual de evaluare interna pentru anul 2019-2020, Şcoala gimnazială nr. 1, Baloteşti